Kuopion karjuradalle shotsensorit takaisin

15.9.2020

Kuopion radoille päätettiin palauttaa shotsensorit takaisin. Sensori tunnistaa laukauksen lähtöpäässä ja odottaa sitä omaan tauluun. Jos laukausta ei määräajassa tule kone näyttää nollan.

Kisoissa käytettiin uusia taululaitteita joissa oli paljon pienempi lukualue kuin aikaisemmissa taululaitteissa. Nyt kun shotsensoria ei ollut ohilaukaukset eivät näyttäneet mitään. Tuli hirmuinen haloo että taululaite ei näyttänyt oikein. Kuitenkin verrattuna vuoteen 2019 jonka laukaukset on edelleen tallessa, ohi laukauksia ammuttiin tuolloinkin suurin piirtein saman verran. 2019 ammuttiin 8070 laukausta joista nollia oli 184. Tänä vuonna ammuttiin 8422 laukausta joista nollia 166.

Vuonna 2019 oli shotsensorit käytössä ja kone näytti nollan, mitään haloota ei ollut. Silloin kuitenkin oli sellainen tilanne että alatauluun ammuttu etulevy antoi myös ylätauluun nollan. Tämän estämiseksi uudet taululaitteet asennettiin kumitallojen varaan. Jälkeenpäin viisaana tämä ei ollut oikea ratkaisu koska nyt etulevu ei antanut nollaa kumpaankaan tauluun. Nyt taulut palautettiin metallien varaan ja eristystä vähennettiin.

Liitteenä video jolla havainnollistetaan mitä kone näyttää. "pölkky" näytössä on merkki siitä että laukaus on osunut metalliseen etupeltiin. Tämä tapahtuu esin sekareissa aina kun ammutaan nopeaa juoksua etutolpalla.


YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.